Water Geef Je Door

tests

Miron Violet Glass AG has conducted a number of tests to test the shelf life of products.

Over the last years, various scientific testing done with sweet almond oil, spirulina, seaweed, rosewater, drinking water, olive oil, spices, honing, fruit and other substances to see which protected qualities Miron Violet glass offers.
A number of examples are provided below:

Since 2008 Miron violet glass AG has partnered with beekeepers in Germany made several tests to assess the quality of honey which was kept in Miron violet glass.
The focus was the analysis of the active ingredient that prevented the growth of seeds and of the honey flavor in the.
The final conclusion was that honey stored in Miron violet glass does not degrade its ingredients, but the very taste, odor, color, structuur en enzymen veel beter behoudt dan in elke andere verpakking.

Test met bieslook:

In gekleurd, wit, groen en bruin glas dringt het zichtbare licht door en dit biedt niet genoeg bescherming tegen bederf door licht. Als een experiment werden kruiden en specerijen gedurende 3 maanden in verschillende soorten glas (wit, bruin, violet) bewaard, enkele uren in de zon of binnenshuis.
Na 2 maanden werd de verandering gefotografeerd en het verschil in geur vastgelegd in een blinde test met vrijwilligers.
De bieslook in wit glas is verbleekt en de bieslook in Miron violet glas laat geen kleurverandering zien. Ook de geur in Miron violet glas was duidelijk sterker en frisser.

(Dr. Niggli und Dr. Max Bracher)

Test met tomaten

In een experiment werd een tomaatje 7 months in white glass and kept in Miron violet glass in a bright environment at room temperature and in the reach of sunlight.
The effect is clearly visible, the tomato in Miron violet glass shows no color loss and no dehydration.

 

Read more about How it works / tests / waterkristallen / testimonials / products …
of terug naar Miron violet glass