Water Geef Je Door

Nederland wordt steeds groener

Nederland wordt steeds groener

Een geweldig initiatief van de NPO. Zij wil je bewuster maken van zowel de waarde als kwetsbaarheid van onze planeet. NPO Groen gaat zondag op NPO 1 van start met de thema-uitzending Nederland wordt groen, waarin bekende Nederlanders een week lang zo groen mogelijk proberen te leven.

Lancering NPO Groen-app
De app, vanaf 17 mei gratis te downloaden in de Apple Store (iOS) en Google Play (Android), voorziet je dagelijks van tips en informatie om groener te leven. De app biedt dertig uitdagingen, bijvoorbeeld een week lang drie minuten douchen of de trap nemen in plaats van de lift. Hij daagt je uit om je impact op het milieu te verminderen!
Accepteer uitdagingen, hou ze een week vol en ontdek wat je hebt bespaard. Hoeveel water bespaar je als je korter doucht? Hoeveel elektriciteit scheelt het als je de droger niet gebruikt? De NPO Groen app helpt je om elke week een beetje ‘groener’ te leven.

Geen tablet of smartphone bij de hand? Ook zonder NPO Groen-app kun je meedoen. Volg NPO Groen op Facebook en Gazouillement en ontvang dagelijks dezelfde uitdagingen als uit de NPO Groen-app. Verder vind je op npo.nl/groen een overzicht van de programmering, meer informatie en het laatste nieuws over NPO Groen.

Nederland wordt groen

Een week lang groener leven
Welke bekende Nederlander leeft het groenst? Dat is de vraag in het themaprogramma Nederland wordt groen..
In Nederland wordt groen hebben KRO-presentatrice Anita Witzier, NPO 3FM-dj Gerard Ekdom en zanger Frans Duijts, samen met hun gezinnen, als doel een week lang zo duurzaam mogelijk door het leven te gaan. Dat betekent korter douchen, de verwarming een standje lager zetten, minder of helemaal geen vlees meer eten en minder gebruikmaken van de auto. Welke bekende Nederlander is het fanatiekst?
Bekijk uitzending gemist